понеділок, 11 січня 2021 р.



  145 років від дня народження Джека Лондона

Джек Ло́ндон (англ. Jack London, справжнє ім'я — Джон Ґріффіт Че́йні, англ. John Griffith Chaney; нар. 12 січня 1876, Сан-Франциско — помер 22 листопада 1916, Ґлен-Еллен, Каліфорнія) — американський письменник, громадський діяч, соціаліст. Найбільш відомий як автор пригодницьких оповідань і романів. Широко відомий в багатьох країнах світу.

Джек Лондон – відомий всьому світу письменник, який написав понад 40 книг, 200 оповідань і безліч статей і нарисів.

5 кращих книг Лондона


Мартін Іден

Одне з найбільш значних творів Джека Лондона. Молодий моряк на ім'я Мартін Іден рятує від смерті незнайомого юнака, який на знак подяки запрошує його на звану вечерю. Вперше опинився в благородній суспільстві, неотесаний і незграбний Мартін знайомиться з сестрою юнаки, Рут Морз, і та миттєво підкорює його серце. Він розуміє, що йому, простому хлопцю, ніколи не бути разом з такою дівчиною, як вона. Однак Мартін не вміє здаватися і приймає рішення зав'язати з колишнім життям і стати кращим, розумнішим і освіченішим, щоб завоювати серце Руфь.

Мартін Іден аудіокнига

Біле ікло


Ця знаменита «північна» повість Джека Лондона розповідає про силу волі і законах виживання, про мужність і стійкість, про відданість і справжню дружбу. Біле Ікло - не тільки головний герой твору: велика частина історії показана його очима. У цій книзі ви знайдете розповідь про долю гордої і волелюбної тварини, в якій тече кров лютого хижака. Йому доведеться зіткнутися як з жорстокістю, так і з кращими якостями душі людини: благородством, добротою, взаємовиручкою, самовідданістю.

Біле ікло аудіокнига

Поклик предків


Торговці собаками викрадають Бека, молодого пса-полукровку, з хазяйського будинку і продають на Аляску. Сувора земля, захоплена Золотий лихоманкою, так не схожа на його сонячну батьківщину, вимагає від Бека осередку всіх життєвих сил. Якщо він не зможе воскресити в собі пам'ять диких предків, то неминуче загине ...







Морський вовк


Вовк Ларсен - капітан промисловий шхуни, жорстокий і цинічний моряк, здатний легко вбити людину. Але разом з тим, він - самотній філософ, прихильник творчості Шекспіра і Теннісона. У своєму романі Джек Лондон описує його морські мандри та майстерно розкриває образ цього суперечливої людини.






Серця трьох


«Серця трьох» - останній роман Лондона, його «ювілейна», п'ятидесята книга. Читача чекають незвичайні пригоди, пошуки таємничих скарбів і, звичайно ж, любов.





Немає коментарів:

Дописати коментар