вівторок, 3 березня 2020 р.

Всесвітній день письменника


Сьогодні, 3 березня, Всесвітній день письменника.

Свято ухвалили рішенням 48-го конгресу International PEN Club. Він тривав з 12 по 18 січня 1986-го. Цю дату закріпили у календарі. З тих пір щороку День письменника святкують щороку майже у всіх країнах світу.

Утім це не тільки професійне свято митців пера. У цей день закликають не забувати про те, що письменницька праця має нести правду і захищати свободу слова.
У чому ж секрет успіху письменників? На думку багатьох із них, саме любов до слова, відчуття краси й мудрості зумовили такий вибір - професію творчого неспокію, постійного прагнення до нового, незвіданого, творення магічного слова, яке здатне викликати думку, уяву, образи. Вони яскраво розкривають перед нами сторінки минувшини, відроджують голос тисячоліть і епох.

Невідомі факти про відомих письменників


  • Редьярд Кіплінг не любив різнокольорових чорнил і писав тільки чорними.
  • Найулюбленіший кінематографістами американський письменник - Едгар По. Сюжети його творів увійшли в 114 кінострічок.
  • Гоголь був небайдужий до рукоділля. На літо навіть шив собі шийні хустки, які він дуже любив.
  • Ернест Хемінгуей дуже любив котів. У його будинку постійно проживали декілька. Сьогодні по музею розгулюють півсотні цих домашніх вихованців і ні в чому не знають пореби.
  • Чарльз Діккенс спав, звернувшись на північ, щоб поліпшити свою письменницьку навичку, і перевіряв точність свого положення по компасу.
  • Марк Твен був непоганим винахідником. Серед його розробок - блокнот з відривними листочками для журналістів, шафа з розсувними полицями.
За матеріалами журналу "Шкільний бібліотекар".

Немає коментарів:

Дописати коментар